Stabil és biztonságos munkaplatform a magasban is

Stabil és biztonságos munkaplatform a magasban is

emelőkosár bérlés

A nagy magasság mindig is megnehezített bármilyen munkát; a földtől méterekre még az egyébként viszonylag egyszerűnek számító feladatok is jóval körülményesebbek, hiszen szükség van valamilyen platformra.

Ilyen platform lehet például egy létra is, ami egyszerű és olcsó, viszont nem a legstabilabb vagy legbiztonságosabb, ráadásul jellemzően inkább kisebb magasságok elérésére alkalmas. Az állványozás is szóba jöhet hosszabb ideig tartó, nagyobb volumenű munkák esetén, mint például épületek festése vagy felújítási munkálatai, de ez sem ideális megoldás, mivel drága, idő- és munkaigényes, illetve megvannak a „vakfoltok”, vagyis azok a pontok, amiket nem lehet elérni állványról; például az épületek síkjából kiemelkedő elemek.

Utóbbi esetben a tökéletes megoldást egy önjáró személyemelő jelenti, hiszen nem csupán függőleges irányban képes mozogni, hanem vízszintesben is, tehát bármilyen munkaterülethez képes hozzáférni. Emellett számos másik előnnyel is rendelkezik, hiszen mobilis, stabil és biztonságos platformot biztosít a munkásoknak.

Egy kosaras emelő persze igen drága, legyen az bármilyen típusú is, ezért az esetek többségében az ideális megoldást az emelőgép kölcsönzés jelenti.

Cégünk, az Ódor Klíma gépkölcsönzője megfizethető áron, rugalmas feltételekkel áll az ügyfelek szolgálatára.

Mióta a ZÉGÉP megszüntette hasonló szolgáltatását, Zala megyében az kosaras emelő bérlés kizárólag tőlünk lehetséges. Kölcsönzési szándékát bármikor jelezheti felénk, azonban fontos megjegyezni, hogy az igényeket mindig beérkezési sorrendben teljesítjük, ezért semmiképpen sem érdemes azt az utolsó napokra hagyni. Hasonló gépek használatakor természetesen elengedhetetlenül fontos minden munkavédelmi szabály betartása, illetve védőfelszerelés használata.

Cégünk tapasztalt és szakképzett kezelőszemélyzetet is képes a gép mellé biztosítani, tehát az sem jelent akadályt, ha nem rendelkezik gépkezelői engedéllyel sem Ön, sem munkásai.
Még a kölcsönzés előtt mindenképpen szükséges alaposan felmérni a munkaterület jellemzőit, mint például a talajviszonyok vagy az épületek közötti távolságok. A szükséges emelőmagasság figyelembe vétele szintén fontos, illetve annak az észben tartása, egyik emelőgép sem képes akkora mértékben oldalirányban kinyúlni, mint függőlegesen. A legnagyobb emelőmagasság alkalmazása esetén egyidejűleg nem alkalmazható a maximális oldalkinyúlás; ez olyan munkák során lényeges, mint például a magas fák gallyazása, ahol figyelni kell a leeső faágakra is, tehát a gép nem állhat túl közel a fához.

Természetesen munkatársaink készséggel lesznek segítségére az ideális emelőgép kiválasztása során is.

Tags: ,