Spóroljon automata öntözőrendszerrel!

Spóroljon automata öntözőrendszerrel!

Az automata öntözőrendszer a kerttulajdonosok körében mára már egy olyan háztartási berendezéssé nőtte ki magát, mint a hűtőszekrény, vagy a mikrohullámú sütő. Ez a berendezés méltán vált ilyen népszerűvé, hiszen a kényelem és a megtakarítás tekintetében vitathatatlan előnyei vannak. Ezek közül most a megtakarításról írok néhány mondatot.

Kertünk szép és egészségesen tartásához elengedhetetlen, hogy öntözzük. Azonban a víz ma már nem olcsó, még akkor sem, ha alternatív vagy természetes vízforrásból nyerjük. Nem olcsó, hiszen mindenképpen elektromos szivattyú használata szükséges ahhoz, hogy képesek legyünk megtáplálni az automata öntözőrendszert, és a kútért még adót is fizetünk. Ez a berendezés viszont minimalizálja a vízfelhasználásunkat, és maximalizálja a hatását, amit ebben az esetben hatékonyságnak nevezzük. Ennek az oka az, hogy minden automata öntözőrendszer teljes mértékben az adott kertre van szabva. Továbbá képes a teljesen egyenletes vízkibocsájtásra is, mindezt képes a legoptimálisabb időpontokban megtenni, amikor is a párolgás okozta vízveszteség a legkisebb. Ezáltal nagyon sok vizet megspórol.

Hatékony öntözőrendszer

A kert öntözése miatt akár még több órát is tölthetünk locsolással, ami a mostani felgyorsult világunkban kész pazarlás azok számára, akik aktív életet élnek. Az automata öntözőrendszer nem csak a kert fenntartásához szükséges legidőigényesebb munkát végzi el helyettünk, hanem mindezt abszolút felügyelet nélkül teszi. Ezért ezt a nem kevés időt a használója bármi másra is fordíthatja.

Természetesen az öntözés nem csak pénz és időigényes foglalkozás, hanem kimerítő és energiát igénylő is lehet. Sokaknak ilyenkor csak az a kép jut az eszébe, hogy valaki áll a slaggal a kezébe és ennyi. Pedig ez annál jóval bonyolultabb, hiszen azt a slagot elő is kell készíteni, odébb kell rakni, és vissza is kell, hogy a helyére rakja, stb. Azon túl a hatékonyság érdekében ezt este illetve reggel jó tenni, munka előtt és után. Lássuk be, azért ez fárasztó is lehet. Automata öntözőrendszerrel ezek a problémák egy csapásra megszűnnek!

Forrás:  Hatékony öntözőrendszer