Ismerd meg Székesfehérvár történelmét!

Ismerd meg Székesfehérvár történelmét!

Amennyiben kedveled a történelmet, ezen belül is a magyar történelmet, mindenképpen érdemes legalább néhány napra ellátogatnod Székesfehérvárra. Székesfehérvárat a királyok városának is nevezik, és nem véletlenül, mivel ez nem csupán egy hangzatos név, hanem valóban kiérdemelte. A középkori magyar királyság egyik legfontosabb városa volt, egyben koronázó város. Ahogy a neve is mutatja, számos magyar király székhelyeként is szolgált a korábbi századokban.

I.Szent István király itt építtette fel a korabeli Európa egyik legnagyobb templomát, aminek az egész országban nem volt párja; ez volt a királyi bazilika, másnéven nagy bazilika. Bár jelentősége régészeti lelőhelyként is vitathatatlan, mára sajnos szinte semmi sem maradt az épületből.

Azonban a Szent István Király Múzeum rengeteg látnivalóval kárpótol. A múzeum változatos tematikájú, állandóan változó kiállításokkal vár. Többek között éremgyűjtemény, játékgyűjtemény, képzőművészeti és iparművészeti gyűjtemény is megtalálható Magyarország második legnagyobb múzeumában. A múzeum régészeti gyűjteménye különösen gazdag. Jelenleg több, mint három millió tárgyból áll, és őskori, római kori és középkori leletek mellett egyedülálló, honfoglalás kori gyűjteménnyel is rendelkezik.

Még ha csak a látnivalók egy részét is járod be, akkor sem lesz elég egyetlen nap, tehát amire szükséged lesz, az egy apartman, szállás Székesfehérvár területén. Amennyiben nincs kedved szállodába menni, vár szeretettel a Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár. Székesfehérvári apartmanunk Budapestről érkezve az M7-es autópályán akár harminc perc alatt megközelíthető. A szállás remek parkolási lehetőséggel rendelkezik, de kerékpár tárolására is van lehetőség. Az apartman Székesfehérvár egyik új lakónegyedében, Harmatosvölgyben található egy új építésű ingatlanban. Ennek kialakításakor arra törekedtünk, hogy otthon érezhesd magad, amikor a királyok városában jársz, és akár hosszabb időt is kényelmesen eltölthess itt.
Természetesen az ingyenes wifi, a sokcsatornás TV előfizetés és a légkondi sem hiányozhat.