A kulcsszó sűrűség akár büntetéshez is vezethet

A kulcsszó sűrűség akár büntetéshez is vezethet

Ha már készen van a web oldalunk, és nem tudjuk biztosan, hogy mi az oka annak, hogy nem vagyunk egyes keresési feltételekre a találati listák élén, érdemes információkat gyűjtenünk ezzel kapcsolatban. Mivel a keresőoptimalizálás területén folyamatosan változnak a trendek, így sokszor érdemes az aktív bloggerek bejegyzéseit olvasnunk.

Ami általános problémát okozhat, az a kulcsszó sűrűség, amely a tévhitekkel ellentétben, már nem okoz akkora mértékű pozitív változást mint jó pár évvel ezelőtt. Az, hogy pontosan a mi oldalunkon mekkora a kulcsszó sűrűség, egyszerű, akár ingyenes programok segítségével is könnyedén meghatározhatjuk. Nem kell más tennünk, mint megadnunk az oldalunk URL-jét, és azonnal megtudhatjuk, hogy mekkora mértékű az adott területen a kulcsszavak sokasága, ez az egyik titka a keresőmarketing sikerének.

keresőoptimalizálás

Általánosságban az mondható el, hogy a kulcsszavak sűrűsége 2-8 százalék között a legoptimálisabb, éppen ezért ez az az érték, amelyet a szövegek írása során érdemes figyelembe vennünk. Amennyiben ezen érték felett vagyunk, akár büntetésre is számolhatunk.