A krémméz megőrzi tökéletes állagát

A krémméz megőrzi tökéletes állagát

méhpempő

A méz egyik legnagyobb hátránya, hogy semmiképp nem tudják a szakemberek oly módon tartósítani, hogy az ne veszítsen minőségéből. A méhpempő esetében ugyanezzel a problémával állunk szemben, ugyanis egy bizonyos idő után a méz is ki kristályosodik. Annak ellenére, hogy ebben az esetben a méz egyáltalán nem veszít a minőségéből, mégis sokan úgy döntenek, hogy inkább nem veszik meg a terméket. Ha már viszont megvettük a mézet és ki kristályosodással találkozunk, érdemes felmelegíteni, hogy visszaálljon eredeti állagára. Természetesen ez a kristályosodás telje egészében normális folyamat, azonban tény, hogy a mézet ebben a formában felhasználni is sokkal nehezebb. A szakemberek azonban erre a problémára megtalálták a tökéletes megoldást egy igen egyszerű folyamatnak köszönhetően. Nem tesznek mást, mint hogy bizonyos hőfokon melegítik a mézet, közben azt kevergetik 5 egész napon át. Ennek következtében pedig létrejön a krémméz, amely több hónap tárolás után sem kristályosodik ki, állagát tökéletesen megőrzi.